Slik lager du en bra blogg

Alle er på internett for tiden, både unge og gamle, og alle andre som ikke er ungdom eller pensjonister. Og de aller fleste som er på nett, enten de har PC hjemme, bruker PCen på jobb eller bruker en smarttelefon eller nettbrett hjemme og i fritiden.

De fleste bruker nettet til epost, nettbank, shopping, sosiale medier, nyheter, nyheter, spill og alt mulig annet. De aller fleste som er på nett er på Facebook, Instagram og endel andre apper, og alle følger med på podcaster, YouTube-kanaler og leser blogger og nyhetsbrev.

De nye medievanene til folk gjør at en blogg om sminke kan ha flere lesere enn Dagens Næringsliv, det vil si at en enkelt person kan lage artikler og tjene mye på annonseinntektene bloggen genererer. Men først trenger du et emne for bloggen din.

Velg et emne for bloggen din

Om du skal starte en blogg bør det være noe du har kunnskap om eller i det minste er interessert i. Om du skal starte en blogg om friluftsliv, bør du være interessert i emnet og ha noe erfaring fra naturen. Men om du ikke vet hvilket emne du skal velge har du noen forslag her:

Slanking

Herremote

Trening

Online poker

Politikk

Klima

Hvordan tjene penger på blogging

Om du skaper en blogg som er interessant, aktuell og blir lest av mange kan man tjene penger online på bloggen din. Det finnes mange metoder, her er de vanligste metodene:

Google Ads annonser

Tekstlinker

Sponsede artikler

Konkurranser

Affiliate bannere og linker

Google Ads annonser er den vanligste måten å tjene penger på en blogg, men tekstannonser som for eksempel bloggroll eller linker i artikler eller sider på bloggen er også vanlig. Det samme er sponsede artikler. Konkurranser er vanligst for populære blogger, det er kampanjer annonsører tilbyr for for enkelte bloggere. Affiliate bannere og linker er også vanlig, her er det mange å velge mellom som for eksempel TradeDoubler og Euroads.

Men uansett hvordan man gjør det, må faktisk innholdet være interessant, og det holder ikke å skrive en bloggpost om for eksempel matoppskrifter en gang i måneden.

Markedsfør bloggen din

For å få mange lesere, mail abonnenter, Facebook fans og Twitter følgere til din blogg må du gi leserne muligheten til å følge siden på RSS, få et gratis nyhetsbrev, like Facebook siden din eller følge bloggen på Twitter.

Dermed får du innholdet på bloggen din ut via alle disse kanalene. På den måten kan leserne følge bloggen din på den måten de selv liker.

Lykke til med bloggingen!