Bli inspirert av Skandinaviske bloggere

Det er mange som bruker nettet til å hente inspirasjon til alt fra mat til skjønnhet til interiør, og både stil og interiør generelt, er noe der mange henter inspirasjon i Skandinavia. Den danske moteuka i København blir snakket om som den beste kandidaten til å bli den femte største hovedstaden i sesongen, og de skandinaviske designerne og interiør-arkitektene generelt får masse besøkende. Det er nemlig noe med den rene, enkle, men likevel spennende skandinaviske stilen, som gjør at hele verden blir inspirert.

Når man skal snakke om hvilket land i Skandinavia som er det beste skandinaviske landet, er det nesten umulig å velge. Alle vil selvsagt si at deres land er det beste, og på en eller annen måte har de jo alle sammen rett også. Det er nemlig fordi det er så sinnsykt mange forskjellige elementer ved de forskjellige kulturene som gjør at de alle sammen havnet like høyt på lista. Det handler faktisk om hva man liker aller best personlig, og ikke hvilket land som er det beste, rent objektivt sett.

En god måte å se hvilket land man kanskje ville like best, kan man bruke plattformer som for eksempel Instagram, Pinterest eller blogger, til å danne seg et bedre inntrykk av hva de forskjellige landene faktisk inneholder av både kultur, estetikk og historie, og det er heller ikke noe i veien for at man faktisk kan la seg inspirere av dem alle sammen, for hvorfor velge et skandinavisk land når man kan velge å nyte dem alle sammen?

Trender som gjør det stort på Instagram

Det er mange toppbloggere i Skandinavia som gjør det sinnsykt bra i hele verden, og mye av dette er på grunn av den rene og fine skandinaviske stilen, som på mange måter tilbyr både en følelse av minimalisme og masse personlighet samtidig. Og det er nettopp denne måten å gi det minimalistiske personlighet, som gjør at så mange ønsker å hente inspirasjon i den skandinaviske stilen. Det er masse å hente her, så hvorfor ikke bare slå seg løs og kose seg med all inspirasjonen.

Helt kort sagt kan man si at den skandinaviske stilen er relativt lik i hele Skandinavia, med små variasjoner i hvert av landene. Den danske stilen er kanskje kjent som den som er aller mest minimalistisk, mens den norske stilen er litt mer preget av den naturen vi lever i og er mer praktisk anlagt enn den danske, mens den svenske er litt mer preget av svenske tradisjoner enn de to andre. Det er rett og slett ikke noe som står i veien for å bare hente inspirasjon der den resonerer aller mest.

Noen av de aller mest populære kategoriene der skandinavisk stil og estetikk gjør det stort er for eksempel innenfor mote, innenfor møbeldesign, innenfor interiør generelt, og innenfor design og fargevalg av alt fra kjøkken til bad, og her er det ofte innblikk i gamle tradisjoner når det kommer til valget av materialer og andre ting som setter stemningen. Det er bare å la seg inspirere.