Matbloggere tenker nytt

Vanlige journalisters slakt eller skryt av restauranter er ofte bundet opp av strenge regler for hva som skal beskrives. Matbloggere har større frihet og legger gjerne en ekstra dimensjon til opplevelsen.

Matbloggere har alle mulige innfallsvinkler til gastronomien og smaksløkenes verden. Noen tar med hunden som hjelper, mens andre gir deg egne oppskrifter. Noen har egne redskap, mens andre gir råd og tips om teknikker. Alt er mulig for en matblogger.

Frankrike

Fra mat metropolen Paris i hjertet av Europa tar Clotilde deg med til markeder og  restauranter. Et enormt utvalg av oppskrifter og nyttige tips kombinert med spennende retter som pasta med mandler og sitronskall. Signaturen er enkle oppskrifter med en kreativ vri. Selvfølgelig lager hun også klassiske franske retter som biff bourguignon.

Midtøsten 

Noha i Masters of The Belly fleiper med at maten i hennes egyptiske husstand alltid føltes som det sjette medlemmet av familien. Fra Australia får leserne tilbud om  linsesuppe og falafel.

Afrika

9jafoodie er en afrikansk blogg med retter som søtpotet pottage og sterke fiskeretter. Oppskriftene bruker tradisjonelle ingredienser som finnes i nigeriansk matlaging, inkludert yams og bønner. Innleggene ledsages av trinnvise bilder, som viser gjennomføringen av oppskriften. 

Asia

Matbloggen Woks of Life som er drevet av en familie på fire, Bill (pappa), Judy (mamma), Sarah (storesøster) og Kaitlin (yngre søster), er amerikansk men har et rikt utvalge av kinesiske oppskrifter.

Matbloggen Ladyironchef drives av en mann som heter Brad, og er verdsatt av både singaporeanere og utlendinger. Her er det ikke oppskrifter men kunnskapsrike guider om sørøstasiatisk mat fra et storbymiljø som Singapore. 

Oseania

The Hungry Australian er født i Adelaide i med pappa fra Malaysia og en mor fra Hong Kong har denne bloggeren et godt utgangspunkt for innovative oppskrifter og fantastiske bilder av sine egne erfaringer. Blant annet mange herlige desserter.

Sør-Amerika

Bloggen Sweet Life fra presenterer ikke søt mat og desserter, men alle mulige retter inspirert fra Sør-Amerika. Her finner du alt fra frokost-taco til krydret vannmelon. Foodien Vianney fra Sør-Texas har vokst opp i en meksikansk husstand og det er hennes egne barndomsminner som inspirer.  

USA

Litt lenger nord i USA dokumenterer Kate og hunden Cookie alle mulige retter fra Ratatouille til tortillasuppe. Fra Kansas City i Missouri forteller hun utelukkende om vegetarmat fordi det er det som ligger hennes egne lyster nærmest.

England

I Storbritannia er søstrene Jasmine og Melissa Hemsley bloggen lett fordøyelig mat. De har skrevet to kokebøker, lansert en kafé og spilt i sitt eget TV-show, Eating Well With Hemsley + Hemsley. Retter som krydret squash og svart Quinoa-salat gjør at maten er langt mer enn bare enkel for systemet.

Skandinavia

I Skandinavia blir folk så sultne av å spille på netcasino.fi eller andre morsomme aktiviteter, at de finner originale oppskrifter, publiserer kokebøker og rapporterer fra de beste restaurantene. 

Vinner av Hele Norge Baker, Ida Gran-Jansen, gir deg oppskrifter på bakevarer, deilige drinker og alle slags kaker.

Anders Husa er en foodie og markedsfører basert i Oslo. Han spiser ofte på noen av de beste restaurantene og deler anbefalinger ledsaget av originale bilder.

Bloggeren Kim fra Danmark liker å lage mest tradisjonelle danske oppskrifter som hakkebøf og leverpostei smørbrød. 

Sonja Dahlgren er basert i Göteborg, Sverige, og er en matstylist, matfotograf og oppskriftsutvikler som fokuserer på sunne, levende og hormonbalanserende matvarer.