Velg riktig type cocktailsglass

Akkurat som at man ikke pleier å drikke bobler av vanlige vinglass, er det også stor variasjon av hvilke glass som blir brukt til forskjellige typer cocktails. Dette er det mange som ikke vet, og undrer seg kanskje over det når man er ute på byen og får servert forskjellige drinker i forskjellige glass. Når man mikser drinker hjemme, er det jo ikke sikkert at man har forskjellige typer glass, men hvis man begynner å bli en kjenner, så er dette noe som burde spille en større rolle, for det setter virkelig prikken over i-en.

Det å mikse cocktails er noe mange liker å gjøre, men det er kanskje ikke så rart at man ikke vet at det finnes masse forskjellige glass, hvis man ikke som utgangspunkt har en interesse for denne kunsten på et dypere plan enn å drikke gode drinker. Men det å bruke de riktige glassene er virkelig noe som kan heve opplevelsen, og er noe som det absolutt er verdt å investere både tid og penger i å få riktig, hvis man ønsker å heve nivået når man mikser drinker. Selvfølgelig skal du også finne noen glass som passer interiøret hjemme hos deg.

Mange ganger er det jo en eller annen form for glass man bruker, men det er noen drinker som har et helt spesielt fokus og historie der det man serverer det i er litt mer spesielt enn ved andre drinker. Dette gjelder for eksempel den velkjente drinken Moscow Mule med lime og ingefærøl som serveres i en moscow mule kopp. Dette kruset er helt definerende for denne drinken, og det å servere den i et glass er ikke helt det samme.

Akkurat som når man lager andre cocktails – som også burde serveres i deres egne glass. Hva er din yndlings velkomstcocktail for eksempel?

Tradisjonell eller nyfortolkning?

Moscow Mule er en populær drink, og derfor finnes det utallige muligheter når det kommer til valget av hva den skal serveres i. For til tross for at man sier at den skal serveres i en Moscow Mule kopp, så er det utrolig mange forskjellige varianter av disse krusene. Det finnes mange fine og tradisjonelle krus, men også mange nye og mer moderniserte valgmuligheter, sånn at man kan få lov til å velge akkurat det som passer best i forhold til det man liker.

Dette er en drink som er veldig forfriskende og passer i mange forskjellige sammenhenger. Hvis du ikke har laget den før, er det bare å gripe et Moscow Mule krus og komme i gang – du kommer ikke til å bli skuffet!