Sånn får du råd til å investere i aksjer

I takt med at de aller fleste av oss har stått ansikt til ansikt med den økonomiske usikkerheten vi reelt sett lever med hele tiden i løpet av de siste årene, er det ikke bare negativt å gå igjennom en sånn økonomisk krise som vi som samfunn har gått igjennom. En av de tingene er at det er mange som har fått øynene opp for fordelene ved å ha større økonomisk uavhengighet, og her er blant annet det å investere noe mange har valgt til. Men hva hvis man ikke helt føler at man har råd til det?

Noen ganger kan det føles som at det kan være litt langt mellom ord og handling – og ikke bare fordi man kanskje mangler litt gjennomføringskraft, men fordi man kanskje føler at man ikke har råd. Men dette er det måter man kan jobbe rundt, for det å investere i stocks, eller aksjer som vi sier på norsk, krever ikke at man har titusenvis av kroner å investere. Å investere i aksjer er spennende, og det er heldigvis noe som de aller fleste kan få tilgang til å begynne med – med noen enkle økonomiske grep!

Sett deg inn i det du trenger å vite

Mange tror at det å begynne å investere forutsetter at man har dyp forståelse for aksjemarkedet og verdensøkonomien og har mange tusen å begynne investeringsreisen med. Men sånn er det ikke. Det finnes mange gode kilder der man kan lære det man trenger for å komme i gang. Og her er det å få et bedre innblikk i hvor mye man rent økonomisk trenger for å komme i gang, en viktig del av dette. Det er heldigvis ikke så mye som man kanskje tror – alle kan investere!

Gjør plass i budsjettet ditt

Selv om de aller fleste av oss helt sikkert har et omtrentlig budsjett på hva det koster å leve livene våre, er det langt fra alle som verken følger budsjettet sitt, fører et særlig grundig budsjett, eller i det hele tatt har oversikt over hva de bruker penger på. Det å sette opp et budsjett som funker handler om å bli kjent med sine egne mønstre og behov.

Hvis vi er ærlige bruker vi alle sammen penger på tull, og bare ved å kutte ned på dette, vil du ha råd til å sette til side penger til å investere i budsjettet ditt.