Historien bak hipsterskjegget

Begrepet hipster ble for første gang brukt i USA på 40 og 50-tallet og betegnet opprinnelig en trendy person som likte jazzmusikk og er avledet fra ordet hip i betydning av moderne og smart. Betegnelsen fikk en renessanse og delvis ny betydning i 1990 årene og etter årtusenskiftet var det fullt tilbake i språkbruket vårt. Hipster betegner et ofte ungt menneske som ønsker å skille seg ut fra mengden, både hva angår mote, musikk og utseende.

Hipster-skjegget har nå vært en del av vårt gatebilde i mange år. Men i motsetning til mange andre mote trender som går over etter få sesonger, virker den nerdete Hipster-skjegg-looken ikke å gå ut av mote i nærmeste framtid. Men hva er egentlig et Hipster skjegg?

Hva er en Hipster?

For å skjønne hvor trenden egentlig kommer fra, trenger vi ikke gå særlig langt tilbake i tiden. I begynnelsen av 2000 årene oppsto metroseksuell-bevegelse. Menn var glattbarberte, hadde på merke tøy, brukte luksus accessoirers og fikk endelig vise følelser. Og forbildet for denne bevegelsen var fotballstjernen David Beckham.

Men enhver trend eller bevegelse har en motbevegelse, og etterfulgt av de metroseksuelle kom de såkalte Lumberseksuelle. Begrepet Lumberseksuell stammer fra det engelske ordet lumberjack eller skoghogger på norsk og suggererer trenden tilbake til det naturlige. Menn skulle se ut som «riktige menn» med skoghogger skjorte og skjegg.

Stigning i antallet av menn med skjegg

Noe som kanskje ikke er alt for overraskende for deg som leser, er det stigende antall menn som har grodd skjegg det siste halvåret. Grunnen til dette er like simpelt som det er naturlig. Korona har hatt en stor innflytelse på folk flest. Ikke minst har mange måttet jobbe hjemmefra, det såkalte Home Office, og den sosiale omgangskretsen var redusert til et minimum. Dette var en perfekt mulighet for mange menn til å teste, om skjegg var noe for dem. Etter bare noen få dager vil man kunne trimme et «tre dagers-skjegg», men det tar sirka 6 uker før man kan kalle hårveksten i ansiktet for et fullskjegg.

Skjeggpleie

Det kan være vanskelig å få kontroll på skjegget. Også selv om Hipster trenden gjenspeiler det naturlige, er det viktig ikke å tilsidesette skjeggpleien. For å få et riktig pent Hipster skjegg, må man være villig til å bruke litt tid og penger på å sette det i form og pleie det med forskjellige skjeggprodukter. Essensielt for et langt og velpleid skjegg er kontinuerlig trimming, pleieprodukter som sjampo og oljer, samt en god skjeggbørste.

Sitter du og mangler en god gaveide til ektemannen, kjæresten eller en god venn, eller har du selv latt skjegget gro siden korona restriksjonene i vår, er det på tide å få «ryddet opp i ansiktet». Vår opptreden gjenspeiler også hvem vi er som person, det samme gjør skjegget.