Bli inspirert av influensernes korona-hobbyer

Det er mange som har tatt frem helt nye hobbyer, nå som vi har vært så begrenset av pandemien, og alt fra strikke og sy til å brodere, male og pusse opp hjemme – for ikke å nevne surdeigsbrødet og bananbrødet alle bakte de aller første månedene av pandemien. Det er nesten ikke mulig å holde styr på hvor mange forskjellige muligheter vi har å velge mellom, hvis vi ønsker å hente inspirasjon fra de norske og internasjonale influenserne.

Det er noen av de hobbyene vi har sett norske influensere drive med, som er veldig populære og er nesten faktisk sett hos de aller fleste. Disse innebærer for eksempel å lese flere bøker, pusse opp hjemme, ommøblere hjemme eller å la seg inspirere på kjøkkenet – enten det er den berømte surdeigen eller bare matkunsten generelt som har fått mest oppmerksomhet. Det er også virkelig mange som har fått øynene opp for håndarbeid.

Men det er noen hobbyer som ikke har fått like stor oppmerksomhet, nok fordi det krever litt mer å sette seg inn i, men som alle de som driver med elsker, nemlig oljemaling. Dette er virkelig en aktivitet som har vært populær gjennom hele historien, men som kanskje ikke har vært så veldig vanlig sånn blant folk flest de siste mange årene. Men dette betyr ikke at det ikke er både ganske greit å lære seg, og skikkelig gøy!

Sånn kommer du i gang

Det å uttrykke seg kreativt er noe som er utrolig viktig, og særlig nå under pandemien der vi har hatt mye mindre mulighet til å gjøre nettopp dette. Her er oljemaling en spennende hobby å velge, som man kan bli forelsket i og drive med resten av livet når man først har kommet inn i det. Det er nesten meditativt for hjernen å drive med også, så hvis man ønsker seg en hobby man virkelig kan forsvinne inn i, er dette et virkelig fint valg. Og man trenger ikke så mye for å komme i gang med det heller, så det er bare å gjøre den lille investeringen det krever, også er man i gang.

Oljemaling er kort fortalt et veldig tradisjonelt medium for kunstnere, som har blitt brukt gjennom historien. Det er pigmenter som er blandet med olje og tynnet ut med terpentin. Man maler på lerret og har med denne malingen har man virkelig mulighet til å skape noe virkelig vakkert. Det er litt vanskeligere å lære seg, fordi det ikke er så lett å rette opp på eventuelle feil underveis – i hvert fall sammenlignet med maling som er løselig med vann. Men dette betyr ikke at det er vanskelig.

Det er litt mer jobb fordi malingen må tørke mellom lagene, men man kan velge å se på dette som en fin mulighet til å ta seg en pause fra verket uansett og se det med nye øyne. Det å begynne i de små sånn at man kan teste ut teknikkene er en morsom og inspirerende måte å komme i gang på, som vil skape glede i mange år fremover.