Sjekk kjøretøyer gratis

Det kan være mange grunner til at man ønsker å sjekke de opplysningene som tilhører et bestemt kjøretøy, og i mange år nå har det vært mulig å finne denne opplysningen, men man har skullet betale for å få den, for eksempel på SMS. Men nå er det slutt på å betale for det, for alle de informasjonene man trenger, ligger nå tilgjengelige ute på hjemmesiden til Statens vegvesen. Det krever selvsagt at du logger inn, men du kan gjøre dette uten for eksempel bank-id.

Det er ikke så veldig mye informasjon man kan finne på nett, men noe av det man kan finne ut når man sjekker andres kjøretøyer gratis på for eksempel hjemmesiden til statens vegvesen, er informasjoner som hvem som eier kjøretøyet, og ikke minst flere opplysninger om selve kjøretøyet. Det å finne info på nett er jo bra det, for eksempel hvis man skal finne billigste mobilabonnement eller hvor man skal spise indisk i kveld.

Men når det kommer til denne opplysningen, eller denne typen opplysninger, er det helt klart litt annerledes. Det er nemlig debatt om dette burde være lov eller ikke, for det er stort sett ikke med hyggelige hensikter at folk driver og sjekker andres informasjoner på denne måten, og dermed kan det være ubehagelig for den som blir kontaktet av fremmede, på bakgrunn av denne informasjonen.

Hvorfor sjekke andres kjøretøyer?

Det kan som sagt tidligere være mange grunner til at man vil sjekke kjøretøyene til andre mennesker, og som også nevnt, er det neppe fordi man har særlig hyggelige ting å fortelle dem, at man prøver å finne informasjonen deres. Ofte er det tilfeller av biler som står parkert på steder de ikke burde. Men er det å irritere seg over andres parkering, likevel noe som burde gi oss retten til å sjekke andres personlige opplysninger for å kunne kontakte dem?

De dataene man kan se om andres biler er ikke så mange, men hvis man forsøker å få tak i noen man er irritert på, så er det mer enn nok til det. Man kan nemlig både finne navnet og adressen på den som eier bilen, og siden vil også ende opp med å vise medeiere, hvis det er medeiere av bilen. Den vil også vise informasjoner som for eksempel data som beskriver mål, vekt, motor, utslipp, eierhistorikk og registrerings data.

Hvorfor er disse opplysningene tilgjengelige?

Som mange andre ting i samfunnet, så er det mange ting som bare har forblitt som de var, før vi befant oss midt i en rivende digital utvikling. Dette har gjort at det er mange ting som vi kanskje ikke burde ha tilgang til, av hensyn til vern av privatlivet og ikke minst opplysninger om privatpersoner. Og det av nettopp denne grunnen at dette er noe som diskuteres om skal fjernes. I Norge har vi nemlig regler når det kommer til personvern.

I Norge er det datatilsynet som er med på å vurdere saker om behandler personvern, og dette er en sak det blir snakket om, fordi det er populære opplsyninger.