Noen gode tips mot hodepine og migrene

Det å slite med å ha mye hodepine er noe som kan prege hverdagen på en svært negativ måte og det kan være svært utmattende. Noen sliter med hodepine som kommer tilbake og som kan vedvare over lenger tid, mens andre sliter med migrene. Uansett hvilken type hodepine du sliter med, så håper vi at vi har funnet frem noen tips som kanskje kan hjelpe deg litt.

Migrene er akutt anfall av pulserende hodepine. Ofte kan man bli kvalm, slite med å bevege seg og oppleve synsforstyrrelser. Migrene finnes både med og uten aura, og for noen kan det vedvare hele livet. Selv om det ikke er noen kur for migrene, så kan det hende at noen av disse tipsene kan hjelpe litt slik at det vil føles litt bedre.

Små tips i hverdagen

Det er mange grunner til at vi får hodepine, og hvis du føler at du sliter mye med hodepine så kan det være en god ide å prøve å finne ut av hvorfor denne hodepinen kommer tilbake. Det er nemlig mange grunner til at man kan få hodepine. De aller fleste opplever hodepine fordi de stresser eller fordi de har fått i seg for lite mat eller vann. Veldig mange vil merke at det hjelper å spise, få blodsukkeret opp eller drikke litt for at hodepinen skal forsvinne. Samtidig er det også mange andre årsaker til at man kan få hodepine. For eksempel kan man slite med hodepine dersom det er dårlig inneklima, ved mye støy, dagen derpå alkoholinntak eller ved forkjølelse og sykdom.

Å legge noe kaldt på hodet er et tips som hjelper for veldig mange. Ta deg en halvtime til å slappe helt av. Lukk øynene og legg noe kaldt over hodet. Om du sliter med å slappe av kan du ha en litt lav musikk eller en lydbok i bakgrunnen, men prøv å bare ligge stille i stillheten. Søvn vil ofte hjelpe, men dersom man ikke har muligheten til å gå å legge seg så vil en liten pause kunne være helt supert. Dersom hodepinen kommer av vond nakke og rygg så vil varmebehandling være mer effektivt enn et kaldt omslag. Derfor kan det være lurt å legge en varm klut rundt nakken eller benytte deg av en varmeflaske.

Hva skal man gjøre hvis det vedvarer

Dersom hodepinen vedvarer er det viktig at du prøver å forstå hva som utløser hodepinen. For at det skal være mulig å lete etter en fellesnevner så anbefales det at man skriver en dagbok. Dersom du klarer å finne noen fellesnevnere så vil det være lettere for legen å hjelpe deg med noe annet enn for eksempel Paracet.


Om det skulle vedvare lenge og du ikke føler at du får hjelp av legen din så sjekk her hos Klinikk For Alle. De kan hjelpe deg med de forskjellige typene det finnes av hodepine, men da er det en god ide å «kjenne» din egen hodepine litt før du oppsøker hjelp, slik at du kan få så mye ut av besøket som mulig.