Anmeldelse av børsskolen

Det er mange som velger å investere i aksjer i dag, fordi det kan gi god avkastning og du har mulighet til å tjene penger. En av de mest anerkjente nettmeglerne i Norge, er Nordnet. Her kan du ikke bare kjøpe og selge aksjer, du kan også lese aksje nyheter og lære deg alt du behøver å vite om investering.

De har både en blogg og de de kaller «Børsskolen». Det er her de forklarer begrep, muligheter og alt som er relatert til aksjer og investering. Dette er et hjelpsom side, både for deg som er ny til verden av aksjer, men også for de mer erfarne. Du kan kjøpe aksjer fra alle land. Enten om det er fra amerikanske selskap som Tesla og Amazon, eller fra norske firmaer som Equinor eller Mowi. Mange nordmenn synes det er spesielt spennende å kjøpe norske aksjer.

Lær deg det du trenger å vite

Det finnes et hav av investeringsmuligheter der ute, og dette er et område der det alltid er lønnsomt å vite masse. Det er utrolig viktig at du følger med på nyheter, statistikk og verdiendringer, både før du kjøper og mens du eier aksjene. Å investere i aksjer handler om å prøve å forutse verdien av den. Hvis du tror en aksje med lav verdi kommer til å øke, kan du kjøpe den, kolde på den og deretter selge den når verdien har økt.

Hva er en aksje?

Men hva er egentlig en aksje? Dette kan du lese mer om på børsskolen, men kort fortalt er en aksje er en del av et selskap som du kan kjøpe. Du kan kjøpe minimum en aksje, men jo fler du kjøper, jo mer eier du av selskapet. Du kan kjøpe aksjer fra selskap som er børsnoterte. Grunnen til at mange selskap velger å gjøre dette, er fordi det er en god finansieringsmulighet for dem.

Når noen kjøper og selger aksjer i selskapet for første gang, tjener selskapet penger på det. Dette er på mange måter et bedre alternativ enn et lån, fordi de slipper å betale renter på det. Det er viktig å notere seg at dette kun gjelder første gang aksjen blir kjøpt fra selskapet og deretter solgt. Når du kjøper aksjer på børsen kjøper du noen som andre investorer har eid før deg.

Hvordan tjener du penger?

Det som vil være viktigst for de aller fleste, er nok hvordan du tjener penger på kjøp og salg av aksjer. På siden forklarer de om de to forskjellige måtene du kan tjene penger på. Enten ved å kjøpe aksjen når den har en lav verdi, for deretter å selge den når den er verdt mer. Da vil du tjene på prisøkningen. Du kan også tjene penger ved å eie en aksje lenge og få tildelt utbytte av den.

Børsskolen tar deg gjennom hele reisen fra vurdering til kjøp og til salg. Den gjør det lettere for deg å forstå de mange begrepene og mulighetene det er innenfor investering i aksjer slik at du er best mulig forberedt.