Anmeldelse av Filmpolitiet

Når det kommer til norske filmblogger, er Filmpolitiet en av de bloggene i Norge som er de aller beste. Det er faktisk en blogg som NRK lager, og det har vært både en blogg og et radioprogram i mange, mange år. Noe av grunnen til at vi skriver denne anmeldelsen om nettopp Filmpolitiet, er nettopp det at den har overlevd stor popularitet gjennom mange, mange år og ikke ser ut til å dale i popularitet på noe tidspunkt snart i det hele tatt.

Nordmenn elsker film. Enten det er barnefilmer som den stygge andungen eller de nyeste Marvel-filmene. Det er masse filmer og serier som kommer ut hele tiden, og det kan være litt overveldende å skulle holde øye med alt som kommer ut. Særlig hvis man skal vurdere hvor bra de er, og hvor sannsynlig det er at man kommer til å like dem. Og det er nettopp i de tilfellene at det virkelig kan lønne seg å høre noen anmeldelser som kan få deg på sporet av hva du vil kunne like.

Hvem er filmpolitiet?

Filmpolitiet er en blogg, eller nærmere en portal, der NRK anmelder filmer og serier. Det er en god side, fordi det er veldig ærlige, personlige og subjektive anmeldelser – i motsetning til mange andre anmeldelser, som ofte prøver å være alt for objektive i forhold til det man faktisk kan være. Det er en forfriskende ærlig tilgang til anmeldelser, og noe av grunnen til at bloggen er så populær.

Men bloggen er ikke det eneste som Filmpolitiet inneholder. Man kan nemlig også høre på NRK P3, der Filmpolitiet sendes hver eneste søndag mellom kl. 12 og kl. 15. I dette radioprogrammet kan du høre de aller seneste anmeldelsene av filmer og serier samt siste nytt fra filmens verden. I tillegg til dette kommer det ut en ny podkast-episode hver torsdag, der Filmpolitiet virkelig nerder og går skikkelig i dybden på både filmer og serier.

Hvorfor Filmpolitiet?

En av de fordelene Filmpolitiets blogg har, er at de har et radioprogram i tillegg. Når man leser anmeldelser, er det nemlig noen ganger vanskelig å forestille seg hvordan man skal lese dem, når man ikke vet noe om hvem det er som anmelder dem og hva de legger vekt på. Med både podkasten og radioprogrammet gir Filmpolitiet derimot lytterne, og ikke minst leserne, en mulighet til å bli kjent med anmelderne på en måte som virkelig kan gjøre det mer gøy å lese anmeldelsene.

Det er også noe som gjør at man automatisk tar anmeldelsene mer som god fisk, fordi man vet hvordan man skal forholde seg til dem, fordi man kjenner sine egne preferanser, i kontrast til eller i sammenheng med, de preferansene som anmelderen har.

Filmpolitiet er et godt tilskudd til anmeldelser av film og serier i Norge, og er en plattform som virkelig mange liker og det er det god grunn til. Den har eksistert i mange, mange år, og er like populær nå som noensinne før. Og det er en plattform som er verdt å sjekke ut.